News

آزمایشگاه میکروبیولوژی

میکروبیولوژی علم مطالعه کلیه موجودات زنده است که برای مشاهده با چشم غیرمسلح بسیار کوچک هستند. این گروه شامل باکتری ها، آرکئا، قارچ ها، پروتوزوئرها، جلبک ها، پریونها و ویروسها هستند که در مجموع به عنوان “میکروب” شناخته می شوند.

این میکروب ها در چرخه مواد مغذی، تخریب زیستی/ تصفیه زیستی، تغییرات آب و هوایی، فساد مواد غذایی، علت و کنترل بیماری و بیوتکنولوژی نقش اصلی دارند. با تشکر از قابلیت کاربردی بودن آنها، میکروب ها را می توان از طرق مختلف به کار گرفت: ساخت داروهای نجات دهنده زندگی، تولید سوخت های زیستی، تمیز کردن آلودگی و تولید/ فرآوری مواد غذایی و نوشیدنی.

میکروبیولوژیست ها میکروب ها را مطالعه می کنند و برخی از مهمترین اکتشافاتی که جامعه مدرن را مورد حمایت قرار داده است، نتیجه تحقیقات میکروب شناسان مشهوری مانند جنر و واکسن وی علیه آبله، فلمینگ و کشف پنی سیلین، مارشال و شناسایی ارتباط بین عفونت هلیکوباکتر پیلوری و زخم معده و zur Hausen شناسایی ارتباط بین ویروس پاپیلوما و سرطان گردن رحم میباشد.

تحقیقات میکروب شناسی برای پاسخگویی به بسیاری از آرزوها و چالش های جهانی فعلی، مانند حفظ غذا، آب و انرژی برای جمعیت سالم در یک زمین قابل سکونت، مرکزی بوده و هست. تحقیقات میکروبیولوژی همچنین به پاسخگویی به سوالات بزرگی از جمله “حیات روی زمین چقدر متنوع است؟” و “آیا حیات در جای دیگری از جهان وجود دارد” کمک خواهد کرد؟

تستهای حساسیت ضدمیکروبی

حساسیت اصطلاحی است که هنگامیکه میکروب هایی مانند باکتری و قارچ در حضور یک یا چند داروی ضدمیکروبی قادر به رشد نیستند، استفاده میشود. تست حساسیت بر روی باکتریها یا قارچهای عامل یک عفونت خاص پس از بازیابی آنها از کشت یک نمونه بالینی انجام میشود. این تست برای تعیین اثربخشی بالقوه آنتی بیوتیک های خاص بر روی باکتری ها و / یا برای تعیین اینکه آیا باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک های خاصی مقاومت حاصل کرده اند، استفاده می شود. از نتایج این آزمایش می توان برای کمک به انتخاب دارو (داروها) استفاده کرد که احتمالاً در درمان عفونت بیشترین تأثیر را خواهد داشت.

حساسیت ضدمیکروبی با روشهای بسیار متنوعی بررسی میگردد و این روشها همچنین میتوانند برای اثبات فعالیت ضدمیکروبی سایر ترکیبات شیمیایی، نانوذرات و انواع عصاره های گیاهی و جانوری نیز به کار رود. در ادامه نام برخی از این تستها آورده شده است:

  • تعیین حساسیت ضدمیکروبی به روش دیسک دیفیوژن یا انتشار از دیسک
  • تعیین حساسیت ضدمیکروبی به روش چاهک پلیت
  • تعیین حداقل غلظت مهارکننده (MIC) به روش میکروتیترپلیت
  • تعیین حداقل غلظت مهارکننده (MIC) به روش E-test
  • تعیین حداقل غلظت کشنده (MBC) به روش drop plate
  • مطالعه خاصیت سینرژی یا هم افزایی ترکیبات ضدمیکروبی
  • سنجش کینتیک زمان مرگ (تست کارایی ترکیبات ضدمیکروبی)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا